They see me rollin´


Het bewijs dat kunst kan verbinden

Nieuwe Nederlanders

Oorspronkelijk een opdracht voor mijn master kunsteducatie, is They see me rollin’ uitgegroeid tot een succesvol kunstproject. Het vertrekpunt was om een sociaal kunstproject te ontwikkelen voor een doelgroep die minder gemakkelijk met kunst in aanraking komt. 

In They see me rollin’ werken nieuwe Nederlanders uit Breda, kunstenaars en kunstacademiestudenten intensief samen. In een week tijd bedenken en bouwen ze in ontwerpteams fantasievolle voertuigen, op basis van het meest Hollandse vervoersmiddel ooit. Met deze fietsvoertuigen lokken deelnemers ontmoetingen uit met stadsgenoten uit verschillende beroepsgroepen. Zo leggen Nieuwe Nederlanders uit Breda relevante contacten en maken ze op ludieke wijze verbinding met een mogelijk toekomstig werkveld. 

De fietsvoertuigen in They see me rollin’ komen uiteindelijk samen in een expositie. Het maakproces, het samenwerken in de ontwerpteams én de ontmoetingen in het project worden vastgelegd in een
mini- documentaire.


They see me rollin’ is een co-creatie van 
Marja Reniers en Tamar Clasquin.

Meer weten of bestellen?